MÜKEMMEL JEAN’I BULMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT!



İyi bir jean bir gardırobun olmazsa olmazıdır. Vücut tipinize uyan ve doğru şekilde kombinlenen bir jean'i her ortamda değerlendirebilirsiniz.

Mükemmel Jean, Bedeninize Tam Uyandır

Gerek alışveriş yaparken gerekse de dolabınızdan seçerken, ilk düşünmeniz gereken o jean'in bedeninize uyup uymadığı. Temel kural şu: Size çok büyük gelen bir şeyi bedeninize uydurabilirsiniz, ama dar gelen bir kıyafet için yapacak bir şey yoktur. Jean'in dar olması, kan dolaşımını engellediği anlamına gelmez, herhangi bir yerinde çekme ya da büzüşme olmamasına dikkat edin. Skinny jean de giyebilirsiniz, ama fazla sıkı olmamasına dikkat edin.


GARDIROBUNUZDA OLMASI GEREKEN 5 JEAN

1. Düz kesim jean Size gerçekten yakışanı bulunca iki tane birden alın. Paçalarını, birini topuksuz, diğerini topuklu ayakkabılarla giyebileceğiniz şekilde düzelttirin. Renk seçiminde ise koyu tonların en güzel göründüğünü unutmayın, çünkü sizi ince ve uzun gösterir.

2. Dar jean En kullanışlı modellerden olan dar jean, üç farklı şekilde giyilebilir. Bacaklarınızın uzun görünmesi için uzun topuklu ayakkabılarla, spor bir görüntü için düz ayakkabılarla, kışın da çizme ya da botlarınızın içine sokarak giyebilirsiniz. Eğer dar pantolona sığacak bacakların sizde olmadığını düşünüyorsanız, ince bacaklara kavuşmanız konusunda sizi motive etmesi için yine de gardırobunuzda dar bir jean bulundurabilirsiniz.

3. Jean pantolon etekler Keten ya da yün gibi resmi bir görüntüsü olan kumaşlardan ziyade, denimden yapılmış pantolon etekleri düşünün. Jean pantolon eteklerinizi evde otururken giymektense, dışarıda yiyeceğiniz bir akşam yemeği için saklayın ve ütülü olmasına dikkat edin.

4. “Trendy” jean'ler Yüksek belli, taşlanmış ve yamalı blucinler... Klasik kıyafetlerinizin yanına bu tür bir blucin ekleyerek gardırobunuzu mevsimsel olarak yenileyebilirsiniz. Ama sadece tek bir sezon giyip sonradan atacağınız moda kıyafetler için fazla masraf yapmaktan kaçının. Ayrıca sırf moda diye bunları giymeyin. 

5. Mevsimlik jean'ler Gardırobunuzu mavi jean'lerle sınırlandırmak yerine, beyaz, siyah ve hatta gri jean satın alın. Yazın beyaz jean'leri, kışınsa siyahları tercih edin.


KURTULMANIZ GEREKEN JEAN'LER

1. Fazla dar Eğer jean'inizin fermuarını kapatmak için uzanmanız gerekiyorsa, o jean size dar geliyor demektir.

2.
Pleli Pile, kalçalarınızı olduğundan büyük gösterir. Kim bunu ister ki?

3. Kapriler Kapriler, bacaklarınızı sanki iki ayrı parçaymış gibi göstererek olduklarından daha kısa görünmelerine neden olur. Bu yüzden ayak bileği uzunluğundaki pantolonları tercih edin.

4. Çok düşük belliler Çok düşük belli pantolonlar, sizi olduğunuzdan daha kısa göstermekle kalmaz, aynı zamanda göbeğinizin şişkin görünmesine de neden olur.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski