CİLDE İYİ GELEN 4 YAĞ



Yağ deyip geçmeyin. Bazı bitkilerin özleri cildi yeniliyor, akneyi yok ediyor, saç köklerine oksijen taşıyor. Bazısı da var ki gözenekleri tıkıyor, cilt sağlığını bozuyor. İşte cilde iyi gelen dört yağ.

Vücudumuzun en değerli giysisi cildimiz… Bu yüzden ayrı bir öneme sahip ve tabii özel bir bakım gerektiriyor.

Stres, metropol hayatının zorluğu, kozmetik ürünleri, yaş derken cildimizin dokusu gün geçtikçe yıpranır, nem düzeyi azalır. Bunun sonucu olarak da ince hatlar ve kırışıklıklar daha belirgin hale gelir.

Bunun yanı sıra cildimiz doğal olarak yağ salgılar. Ve bu yüzdendir ki cilt bakımında yağın önemi çok fazladır. Bunun sonucu olarak önde gelen cilt bakım ürünlerinin çoğunun ana bileşeni yağdır.

YAĞ CİLDİMİZE NE YAPIYOR?

Yağ yumuşatıcı olduğu için, derinin üst katmanlarındaki hücrelerin arasındaki boşlukları dolduruyor. Bu temel lipidleri yenileyen yağ temelli ürünler pürüzlü cildi düzeltiyor ve yağlandırıyor. Kimyasal yapılarından dolayı deri, su temelli nemlendiricilere göre yağları daha kolay emiyor.

Önemli olan doğru ürünü seçmek. Madeni yağlar ve hindistan cevizi yağı gibi bazı yağ türleri gözeneklerinizi tıkayabilir ve cilt sağlığınıza zarar verebilir. Ama cildimize çok yararlı yağlar da var:

JOJOBA YAĞI: Cildi güçlendirir. Doğal yağ salgısıyla aynı yapıda olan jojoba yağı, üst deriyi güçlendirirken yağ oluşumunu azaltır.

ÇAY AĞACI YAĞI: Mantar ve bakteri düşmanıdır. Çay ağacı yağı yüzyıllardır cildi iyileştirmek için kullanılıyor. Ayrıca saç köklerine oksijen taşır, sivilcelere neden olan bakterileri azaltır ve öldürür.

BADEM YAĞI: Cildi rahatlatır. Yüzyıllardır kullanılan badem yağı cildi besler ve hassas ciltleri rahatlatır.

BUĞDAY RÜŞEYM YAĞI: Akne savaşçısıdır. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri bakımından zengin olan buğday, rüşeym yağı akne ve lekeleri geçirir ve antioksidan özellikleri vardır.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski