Yazılımcı Olmak İsteyenlerin Takip Etmesi Gereken Siteler

Yazılımcı Olmak İsteyenlerin Takip Etmesi Gereken Siteler

Yazılım ve yazılımcı artık her geçen gün bu kavramları daha da fazla duymaya başlıyoruz değil mi. Birçok insan da artık yazılımcı olmaya yöneliyor. Yazılım mühendisliği ile yazılımcı kısmı biraz farklıdır. Diğeri adı üzerinde içerisinde mühendislik kısmını da kapsamaktadır ancak yazılımcı veya programcı olmak isteyenler için birkaç web sitesi paylaşmak istiyorum.
İyi bir yazılımcı veya iyi bir programcı olmak isteyen kişilerin kendilerini geliştirmeyi bilmesi ve bunun ne okul ne de kurs ile sınırlı olmayacağını bilmesi gerekmektedir. Ben hem kendimin takip ettiği hem gerçekten faydalı gördüğüm bazı yerli ve yabancı site ve forumlardan bahsetmek isteyeceğim. Eğer sizde yazılıma veya programlamaya ilgi duyuyor ve bu alanda gelişmek istiyorsanız bu tarz site ve forumları takip etmeniz ve sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Yazılımcı Olmak İsteyenlerin Takip Etmesi Gereken Siteler

programcı olmak

# stackoverflow.com

Stackoverflow sitesi yazılımcı olmak isteyen birisinin mutlaka takip etmesi gereken sitelerden birisidir. Site adından da anlaşılacağı üzere İngilizce bir sitedir. Ancak programlama ve yazılımla uğraşan kişinin de en azından okuduğunu anlayacak veya sorununu aktarabilecek seviyede dil bilmesi gerektiğini unutmamak gerekir.
Stackoverflow sitesinde istediğiniz programlama dili ile ilgili bir problemi sorabilir ve o soruna karşılık diğer üyelerin size yardımlarını görebilirsiniz. Aynı şeyi başka kullanıcıların sorunlarında da siz yardımcı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Stackoverflow sitesi bu alanda çalışmak isteyenler için iş bulma bölümü de sunmaktadır.
Yazılımsal ve programsal konularda takip edebileceğiniz aklınıza takılanlara en kapsamlı cevapları bulabileceğiniz sitelerin başında gelen Stackoverflow sitesini mutlaka zaman zaman kullanmanızı tavsiye ederim.

# geeksforgeeks.org

Geeksforgeeks sitesi de İngilizce dili ile kullanıcılara hizmet veren bir bilgisayar bilimleri tartışma portalı olarak görülmektedir. Özellikle programlama dilleri ile gelişmek istediğinizde birçok farklı örnek çözmeniz gerekmektedir. Çünkü öğrenmenin en iyi yolu pratikyapmaktır. Bir programlama dilinde yazacağınız kodu yazamadığınızda Geeksforgeeks kullanan diğer üyelerden yardım alabilirsiniz.
Ya da hali hazırda neredeyse tüm programlama dilleri ile bulunan binlerce soru ve örneğe ulaşabilirsiniz. En güzel yanlarından bir tanesi de Geeksforgeeks sizlere bir sorunun birkaç dilde kodlamasını sunmaktadır.
Örneğin 1’den 10’a kadar tüm sayıların toplamını yapan programı yazmak istiyorsunuz soruyu buldunuz ve çözümünde sizlere C / C++ / C# / Java / Python vs. gibi dillerde de o kodun nasıl yazıldığını size gösteriyor olması da çok güzeldir. Ayrıca Geeksforgeeks sitesi dünyaca ünlü bilişim firmalarının pratik sorularının da sizlere aktarılmasını ve adeta onlarla çalışacakmış gibi kendinizi pratik yapma imkanı sunmaktadır.

# freecodecamp.org

Bu site de adından anlaşılacağı üzere İngilizce bir sitedir. Ancak bu site ilk bahsettiklerimden biraz daha farklı olarak sizlere ücretsiz olarak kodlama öğretiyor. Evet, yanlış duymadınız ücretsiz kodlama dersleri içeriyor.
Java’dan tutunda HTML 5 derslerine kadar birçok farklı programlama dilini sizlere adım adım öğretecek şekilde dizayn edilmiş freecodecamp.org sitesi sayesinde o dile oldukça hakim bir hale gelebilirsiniz. Üstelik bunu ücretsiz yapıyor olması da gerçekten bana çok büyük bir avantaj olarak geliyor. Eğer bir programlama dilini öğrenmek istiyorsanız mutlaka freecodecamp.org sitesinden de faydalanmayı deneyebilirsiniz.

# Scotch.io

Bu web sitesi de insanlara bir şeyler öğretmek amacıyla kurulmuş bir eğitim sitesidir. Dili İngilizce olarak kullanılan sitede genellikle Web geliştirici olmak isteyenler için gerekli olan eğitimlerin ücretsiz olarak videolu olarak anlatılması yer almaktadır.
Kayıt olduktan sonra istediğiniz bir dilin kursuna kayıt olarak ücretsiz olarak videolu derslere katılabilir ve web geliştirme konusunda ilerlemek isterseniz tüm derslerine katılabilirsiniz.

# sourceforge.net

Bu site de İngilizce siteler olarak vereceğim son site olacaktır gelelim sitemize adı sourceforge.net olan sitenin mantığı aslında açık kaynak kodlu projelerin paylaşılması ve daha kaliteli olarak geliştirilmesini amaçlayan bir oluşumdur. Aklınıza gelebilecek her alanda açık kaynak kodlu projelerin bulunduğu ve sizlerin de bu projenin kaynak kodlarına indirip erişim sağlayabileceğiniz bir yapıdır.
sourceforge.net kullanarak düşündüğünüz veya ilginizi çeken projelerin kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz veya hoşunuza giden bir projeyi geliştirip tekrar sunarak hem kendinizi hem de topluluğu geliştirebilirsiniz.

# Wmaraci.com

Bir webmaster sitesi olarak geçen wmaraci.com sizlere bir webmaster için sunulabilecek her türlü başlığı paylaşan her türlü alanda paylaşımlarınıza imkan tanıyan bir forum sitesidir. En büyük avantajı İngilizce diline hakim olmayan ve Türkçe bir kaynak arayan kişiler için olacaktır.
Bir forum sitesinden ne bekliyorsanız her türlü imkanı bulabileceğiniz sitede isterseniz ticaret bölümünde bir şeyler satarak ya da hizmet  vererek para kazanabilir ya da yaşadığınız programsal veya yazılımsal hatalar hakkında da diğer kullanıcılardan fikir alabilirsiniz.

# r10.net

Artık Türkçe bir teknoloji forum sitesi denildiğinde r10.net’i bilmeyen yok diyebiliriz. En eski webmaster forumlarından birisi olan sitede de aynı wmaraci.com gibi teknoloji, yazılım, programlama vs. birçok konuda başlıklar ve bunlar hakkında birçok yorum bulunmaktadır.
Sizlerde r10.net’e üye olmak ve sorularınızı sormak isteyebilirsiniz. Ancak r10.net’e üye olmak biraz meşakkatli bir iştir. Ayrıca üye alımının biraz daha sıkı tutulması da ticarette daha güvenli olmasına yardımcı oluyor.
Eğer sizlerinde bildiği ve takip ettiği gerçekten faydalı olduğunu düşündüğünüz adresler varsa yorumda belirtirseniz hem ben hem de diğer takipçilerimiz faydalanabilir.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski