Google SEO Araçları

Google SEO Araçları

Google SEO Araçları
SEO konusunda yazılarımı takip eden biriyseniz az çok bilginiz olduğunu farz ediyorum. Eğer yoksa da SEO ve İncelikleri kategorisinde ki diğer içeriklere de göz atmanızı tavsiye ederim. Bu yazımda birçok kişinin henüz farkında olmadığı Google SEO araçları kısmına değineceğim. Google SEO araçları açıkçası bizler için büyük bir nimet diyebiliriz. Bu araçları iyi kullanan biri olursanız, sitenizi ve sitenizin potansiyelini çok iyi bir şekilde analiz edebilirsiniz. Bu analizden sonra ise gerekli SEO iyileştirmelerini de yapabilirsiniz.
Zaten fark ettiyseniz Google sadece pazarda ki lider konumundan dolayı bu kadar ilgi toplamıyor aynı zamanda bu ücretsiz nimetler olan Google SEO araçları ile biz webmasterlara gerçekten büyük bir destek sağlıyor. O yüzden bu Google’ın ücretsiz SEOdesteklerinden en iyi şekilde faydalanmak için gelin Google SEO araçlarına bir bakalım…

Google Webmaster Tools

Google webmaster Tools
Google Web Yöneticisi Araçları (Google Webmaster Tools) gerçekten olmazsa olmazımız diyebilirim. Öncelikle bu hizmetten yararlanabilmek için Gmail hesabı açarak o Gmail hesabını kullanmanız gerekmektedir. Ardından Google Webmaster Tools Kayıt kısmından sitenizin adını girerek kayıt ol demeniz gerekmektedir. Daha sonra sizlere bir doğrulama kodu sunacaktır tek satırlık bir doğrulama kodunu sitenizde <head> buraya kod gelecek </head>etiketlerin arasına yerleştirerek sitenizin size ait olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra artık Webmaster Tools paneline giriş yapabilecek ve siteniz ile ilgili verilere ulaşabileceksiniz.

Webmaster Tools ile Sitemap ve Robots.txt Test Etme




Sitemap ve Robots.txt SEO açısından oldukça önemli birer ihtiyaçtır. Bu gereksinimleri aslında siteadi.com/robots.txt ve siteadi.com/sitemap.xml gibi URL kısmından da test edebilirsiniz ama Google webmaster aracı ile tüm bunlara daha detaylı ve daha kesin bir biçimde ulaşım sağlayabilir gerekli bilgilendirmeye sahip olabilirsiniz.

Webmaster Tools ile Backlink Sorgulama

google backlink sorgulama



SEO için backlink önemi oldukça önemlidir. Bir sitenin can damarları gibi nitelendirdiğimiz backlinkleri Webmaster tools ile sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama sitenizin off-page SEOdurumunu öğrenme açısından oldukça önemlidir. Bunu öğrenmenizin için;
Webmaster Tools’a giriş yapın > Arama Trafiği > Sitenize Bağlantılar sekmesine tıklayarak görebilirsiniz.
Ancak Webmaster Tools backlinkleri bünyesinde gösterme işlemini biraz geç yapabiliyor. Bunun için başka bir sorgulama aracında görünen backlink burada görünmüyorsa endişe etmeyin, henüz yeni olduğundan Google index yapmamış olabilir. Ayrıca karşılıksız olarak ücretsiz backlink kazanabileceğiniz siteler için Karşılıksız Kaliteli Dizin Siteleri yazıma bakmanızı tavsiye ederim.

Webmaster Tools ile Yazılarınızı İndeksletme

google gibi getir
Webmaster Tools kullananların büyük bir kısmı zaten bu özelliği kullanmaktadır. Herhangi bir site kurduktan sonra ya da bir içerik paylaştıktan sonra o içeriğin Google tarafından hızlıca indeks almasını sağlayabilirsiniz. Google Link İndexleme kısmına tıklayınız ve açılan sayfada URL kısmına yazınızın linkini yapıştırın ve yorum bölümünü boş bırakın, yeni gelecek bölüme de sadece linki yazıp tamam demeniz yeterlidir.
Ya da Webmaster Tools üzerinden site kontrol paneli kısmında ki tarama sekmesininhemen altında Google gibi getir sekmesini kullanarak da yazılarımızı veya sitemizi indeksletebiliriz. Bu sayede paylaşımlarımız Google tarafından daha çabuk fark edilecek ve üste çıkacaktır.

Sitenizin Hangi Kelime Sorgularında Gösterildiği ve Konumu

Google Sorgular
Webmaster Tools’un SEO için öneminden defalarca bahsettim işte en can alıcı analiz noktalarından birisi de burasıdır. Google SEO araçları kısmında en beğeneceğiniz kısım bile olabilir. Bu bölümde sitenize hangi kelimeler ile gelindiğini ve hangi kelimede kaçıncıkonumda olduğunu vs. çok iyi bir analiz yapma imkanı bulacaksınız.



Bunun için Site Kontrol Paneli > Arama Trafiği > Arama Sorguları kısmına gelmeniz ve o sayfayı iyice incelemeniz yeterli olacaktır. Burası sadece bir analiz değil aynı zamanda webmaster için bir psikolojik destektir. Sitenizin belki tıklanmadığını ama artık yavaştan bazı kelimelerde gösterildiğini bile fark etseniz size büyük bir zevk verecek ve pes etmemenize yardımcı olacaktır.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski