İstanbul’da Tatil Yapmak İsteyenlere Kısa Bir Tanıtım...

Dünyanın bir çok ülkesinden turist alan ve geliştikçe gelişen benim başımı döndüren bir şehir gez gez bitmek bilmeyen her yeri tarih kokan bir şehir .
İstanbul, dünyanın en uzun ömürlü imparatorluklarına başkentlik yapmış, köklü tarihsel mirasın modern ile buluştuğu bir şehir. Yeniçağın başlangıç döneminden itibaren dünyanın en büyük şehirlerinden biri olarak bugüne gelen İstanbul, yoğun tarihî birikimi, çok yönlü uygarlık bileşenleri ile dünya üzerindeki nadide özelliklere sahip benzersiz karakteri ile dünyanın en özgün şehirlerinden birisi.7 tepe üzerinde kurulmuş tarihi şehir, kültür, turizm, eğlence, sanat ve tarih ile ilgili çok zengin seçenekler sunuyor. Bu yüzdendir ki şu an dünyanın en çok turist ziyareti alan şehirleri içerisinde ilk beşte yer alıyor.
Sultanahmet, İstanbul
Sarayları, müzeleri, camii ve kiliseleri, doğal ve kültürel zenginlikleri ile bir hayli göz dolduran İstanbul’un bu keşfedilesi yerleri nedeniyle şehre her geçen yıl artan bir turist akını oluyor.Zamanınız yoksa, şehirden kaçmak için izin zamanlarını ve tatil dönemlerini beklemeyin. Hafta sonu bile İstanbul’da kendinize bir tatil yaşatma şansınız olduğunu unutmayın.Dünyanın her bir yerinden insanların aktığı bu şehre bir de gezgin ve turist gözüyle bakın, İstanbul’da tatil yapın. Son birkaç yıldır ben bunu yapıyorum. Yolumun sık sık düştüğü bu şehri daha iyi anlamaya ve sokaklarında kaybolmaya pek bir meraklı olduğumu fark ediyorum.
İstanbul Tatili
Gülhane Parkında Lale Festivali
İstanbul seyahatlerim arasında sık sık mola verdiğim bir şehir. SirkeciGalataSultanahmetBomonti ve Pera civarındaki otel ve ya butik oteller ilk tercihlerim arasında yer alıyor. Bu bölgeler hem tarihi dokusu, hem nefis kafeleri, hem de İstanbul’un ruhunu en iyi yansıtmalarından dolayı tercihim.İstanbul’un ruhunu en iyi hissettiğim ve İstanbul gezilecek yerlerinin başında gelen Tarihi Yarımada benim gözde yerim. Kaldığım kimi otelin manzarasının binlerce yıllık yapılara bakması, otele yürüdüğüm sokakların binlerce yıllık birbirinden farklı kültürlere ev sahipliği yapmasını bilmek beni heyecanlandırıyor.
Istanbul Kuzguncuk
Kuzguncuk’ta bir sokak
Beyoğlu’nun kalbi olan ve Avrupa yakasının bu en canlı bölgesindeki Taksim, dünyanın her yerinden gelen misafirlerini ağırlıyor.İstanbul’un kalbi sayılan Taksim, eğlencenin merkezi durumunda. Yüz yıllık binaların sıralandığı İstiklal caddesi, ara sokakları, gecesi ve gündüzüyle bu bölge konaklamada en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alıyor.
İstanbul-Fener-Sokaklari
Fener Sokakları, İstanbul
Birkaç gün için İstanbul’dan kalkıp Antalya veya Bodrum’a gidip orada kafayı dinlemektense; yol masrafı ve zamandan tasarruf ederek, bütçeye uygun konforlu bir İstanbul otelinde veya kendine münhasır karakteri olan bir butik otelde konaklamayı tavsiye ediyorum.Bazen burnumuzun dibindeki gezilecek ve görülecek yerleri, güzellikleri görmeyip ta uzak ülkelerin uzak şehirlerine gidiyoruz. Amacımız hem tatil yapmak hem de yeni şeyler öğrenmek ise bunu İstanbul’da yapmak da mümkün.
Conrad Otel, Istanbulİstanbul otelleri, her bütçeden gezginlere ve turistlere uygun seçenekler sunuyor. İster benzersiz dekorasyonuyla ve samimi havasıyla küçük veya butik oteller, ister ara sokaklarda yer alan hostel veya pansiyonlarda isterseniz de ultra lüks otellerde konaklama fırsatı sunuyor.
İstanbul otelleri ve Büyükada otelleri için neredekal.com sayfalarına göz atın.
Istanbul-Gunbatimi
Otobüs penceresinden aceleyle çektiğim bir gün batımı
Ülkemiz, otelcilik ve misafir ağırlama konusunda neredeyse kusursuz şekilde hizmet veriyor. En azından çok seyahat eden ve dünyanın bir çok yerindeki otellerinde kalmış biri olan ben bunu ifade edebilirim.Bu nedenle sıklıkla, tatile ihtiyaç duyan ama işi ve zamansızlığı nedeniyle şehirden uzaklaşamayanlara İstanbul otellerinde tatil yapmalarını önerdiğim de çok oluyor.Meraklı olun ve İstanbul’da sadece yaşayan biri olmayın; biraz yavaşlayın, yürüyün, hissedin, deneyimleyin ve keşfedin.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski