Antalya Manavgat Şelalesini Tanıtalım....

Antalyaya gidip Manavgat Şelalesine uğramamak imkansız gibi görünüyor.İnsana huzur veren bir yapıya sahip inanılmaz bir yer....Herkese Tavsiye Ederim....
Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi

Ülkemizdeki en önemli ve en güzel şelalelerden biri olan Manavgat Şelalesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Antalya’da gezilmesi gereken yerlerden birisidir.  Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Şelalesi’ne nasıl gidilir, Manavgat Şelalesi giriş ücreti ve en yakın konaklama imkanları nelerdir? gibi merak edilen soruları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Manavgat Şelalesi Hakkında Genel Bilgiler

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan şelale, ilçe merkezine 3 km, Antalya il merkezine de yaklaşık 72 km uzaklıktadır. Adını ilçe merkezinden alanManavgat Şelalesi, 3 – 4 metre yükseklikten dökülmektedir.  Şelale çevresinde piknik yapabileceğiniz ve keyifli vakir geçirebileceğiniz alanlar fazlasıyla bulunmaktadır.  Özellikle Antalya ve çevresinde yaşayanlar için hafta sonları şehir gürültüsünden uzak doğayla iç içe günübirlik tatil imkanı sunan Manavgat Şelalesi, doğanın insanlara sunmuş olduğu en güzel yerlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. 
Manavgat ŞelalesiŞelaleyi besleyen en büyük kaynak olan Dumanlı Kaynağı kayaların arasından çıkan suların coşkulu şekilde akmasıyla şelaleye ulaşmaktadır.  Şelalenin bulunduğu bölgede rafting, araçla safari gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Yine muhteşem şelale manzaralı çay bahçelerinde birşeyler içip günün yorgunluğunu atabilirsiniz.
Manavgat Şelalesinde neler yapılır?:  Şelalenin bulunduğu alanda yemek yiyebileceğiniz, sıcak soğuk birşeyler içebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.  Buraya kadar gelmişken balık yemenizi tavsiye edebiliriz. Yine bu bölgede piknik yapabilir, rafting yapabilir, jeep ile safarilere katılabilirsiniz. Manavgat Şelalesi yanında; araç park yerleri, tuvalet, kitap, hediyelik eşya, büfe gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunmaktadır.

Manavgat Şelalesi Giriş Ücreti

Fiyat Güncelleme Tarihi: 18.09.2016
Şelaleye giriş için; 5 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek.
Her ne kadar bazı ziyaretçiler bu ücrete karşı çıksa da bölgenin temizliği ve bakımından dolayı girişte bu ücret talep edilmektedir

Manavgat Şelalesi Konaklama İmkanları

Şelaleye yakın konaklama imkanı seçenekleri fazlasıyla bulunmaktadır. Hemen hemen her bütçeye uygun otel ve pansiyon bulabilirsiniz. En yakın otellerden bazıları aşağıda listelenmiştir.
  • River Butik Hotel, Manavgat (0242 746 00 34)
  • Cats Catty Garden Hotel, Side (0242 753 23 52)
  • Hotel Orange Palace, Side (0242 777 07 17)
  • Çenger Beach Resort Hotel, Manavgat (0242 766 43 00)
  • Linda Resort Hotel, Side (0242 756 91 30)

Manavgat Şelalesi Fotoğrafları


Manavgat Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Y. Hisar, Çayyazı – Manavgat/Antalya
Şelaleye ulaşım oldukça kolaydır. Dilerseniz şahsi aracınızla dilerseniz otobüsler ile şelaleye ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’a 800, Ankara’ya ise 622 km uzaklıktadır. Ayrıca şelale Antalya Havaliman’ına 60 km mesafededir.
  • Şahsi aracınızla İstanbul üzerinden gelecek olanlar; İstanbul – Bilecik – Kütahya – Afyon – Burdur – Antalya – Manavgat istikametini kullanabilirler.
  • Ankara’dan yola çıkacak olanlar ise; Ankara – Konya – Akseki – Manavgat istikametini kullanabilirler.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski