Yılan definesi; yönü doğuya bakan yılanların defineleri hafif rampa yapan tepeye doğru çıkılarak aranmalıdır, yönü batıya bakan yılanların defineleri ise aşağı doğru sallanıp dereye inmeden giriş aranmalıdır. Her yılan bir olmayabilir yılanların çözümünde şekilsel tasarım ve ölçüleri çok önemli olup, nerede ve nasıl araştırma yapacağımızı anlatan şifrelerle doludur.
1: Üst üste 3 mezar der.
2:Sal taşı üzerindeki işarete yönlendirir.
3: Her boğum 1 mezar der, mezarlar yılanın baktığı yöndedir.
4: 2 derenin kesiştiği yerdeki kara taşı bul altına bak.
5: Yılanın baktığı yerde taş yığını vardır yer burasıdır.
6: yılanın boyu ölçülür 1 cm 68 cm olarak hesaplanır karşıya gidilir yer orası.
7: Öpüşen yılanın sargı sayısı derinlik verir, her sargı 70 cm dir yön veren işareti bul malın ne kadar derin olduğunu bilirsin..
8: Bayroslu tepeye çık güneşin hem doğuşunu hem batışını buradan görürsün yer orasıdır, toprak zemine dikkat et..
9:Yılanın yönü kuzeye bakar vaziyette ise malı önündedir, boyunu ölç 1 cm si 68 cm önüne bak.
10: yılan yanında yuvarlak oyma varsa mezardır yılan mezara bakar vaziyettedir.
11: Kabartma yılanın gömüsü derin olmaz dereye in suya yaklaş.
12: Saldırır vaziyette yılan dere suyunun karşısında yontma kayayı verir bu kaya kışın dere çok aktığında suyun altında kalır.
13: Yılan patika yolu verir, yolun kıvrım yaptığı nokta önemlidir, yılan tasarımı yol ile aynıdır. Yolun kıvrım yerlerindeki dağın burun yaptığı alanlar mutlaka bakılır.
Not: Defineci arkadaşlar işaret çözerken öncelikle işaret olan coğrafya çok iyi etüt edilmelidir, işaret yapıldıktan sonra geçen zaman göz önüne alınırsa coğrafi yapıda değişiklik gözlenebilir. yardımcı işaretler tahrip edilmiş olabilir, çözüm sürecinde negatif her konu göz önünde bulundurularak, gerektiğinde yardım alıp sonuç aranmalıdır.
Yorum Gönder