Günübirlik Vourvourou, Halkidiki!

Merhaba!

Blog yazmak gerçekten düşündüğümden de zor bir uğraşmış. Özellikle gezi bloğu yazmaya çalışmak. Çünkü her şeyi hatırlamaya, notları ve fotoğrafları düzenleyip düzgünce buraya aktarmanız gerekiyor. O yüzden yazıları paylaşmam biraz uzun sürüyor.

Bu yazımda ise Selanik'te havaların güzel olduğu bir hafta sonunu yakalayıp günübirlik yaptığımız bir Halkidiki kaçamağını anlatmaya çalışacağım. Aslında buna Halkidiki demek olmaz. Biz sadece bütün arkadaşlarımızın önerisiyle "en güzel koy" olan Vourvourou'ya gittik. Şanslıyım çünkü yanımda 4 bayanla gidiyorum. ;)


Halkidiki, Kuzey Ege'de bulunan 3 yarım adadan oluşmuş büyük bir yarım ada! Uzun yıllardan beri Selanik'in yazlık bölgesi olmuş ancak son yıllarda dışarıdan da hatırı sayılır bir şekilde turist çekmeyi başarmış ve bölgenin önemli bir turizm bölgesi olmuş. Bununla birlikte hala daha doğasını korumayı başarmış. Türkiye'de olsa burayı hemen bir otelle çevirirler denilebilecek koylar, plajlar burada halka açık ve büyük bir çoğunluğunun girişi ücretsiz. Hatta çoğu plajda tek tesis olarak sayabileceğimiz birkaç kamyonet büfe bulunuyor. Gideceğiniz bölgenin uzaklığına göre Selanik’ten ortalama 30dk ile 2 saat arasında değişen bir otobüs yolculuğu ile Halkidiki'ye ulaşabiliyorsunuz. 3 yarım adaya da (Kassandra, Sithonia, Athos) ulaşan geniş bir otobüs ağı var. Ayrıntılı bilgiler için: KTEL-Chalkidikis



Ufak bir genel bilgiden sonra kendi gezimize dönelim. Biz araba kiralayıp gitmeye karar verdik. 5 kişi için seçilebilecek en iyi seçenek bu. Araştırdığım araba kiralama firmalarındaki en iyi teklif 45€'ya yeni Opel Astra'ydı. Selanik - Vourvourou arası yaklaşık 115 km! Buda git gel yaklaşık 20-25€'luk benzine denk geliyor diyebilirim.
Yolculuk güzel, herhangi bir sıkıntı yok. Malum biliyorsunuz Yunanlıların kendi alfabeleri var ama tabelalara Latin alfabesiyle yazmayı da ihmal etmemişler. Yol üzerinde birçok market var ve Pazar günleri de açık(!) herhangi bir ihtiyacı fazlasıyla karşılayabiliyorlar. (!) koydum çünkü Selanik'te büyük marketler hariç pazar günleri açık market bulmak neredeyse imkansız.

Vourvourou için beklentim çok turistik bir yer olacağı yönündeydi. Yalnız oraya vardığımda sakin bir kasaba olduğunu, gerek kalmak, gerek yeme-içme için her bütçeye uygun seçenekler sunduğunu gördüm. Plaja varıp aracı park ettikten sonraki ilk manzara çok çok güzeldi.


Mavi-turkuaz karışımı bir deniz. Tamamen doğal, hiç bir yapının olmadığı yeşil bir plaj. Gerçekten sadece izlemesi bile büyük bir keyif!



Plaj her iki tarafından da kayalarla kapatılmış bir şekilde. Kayalar o kadar yumuşak ki elinizle sürttüğünüzde bile eşeleyebilmek mümkün. Buraya gelmeden önce Yunan sahillerinin abartıldığını sanıyordum. Tamam bizim de çok güzel sahillerimiz var Ege ve Akdeniz'de ama buranın da hakkını yememek lazımmış. Buradaki atmosfer çok başka!





Gönül isterdi ki yaz bitmeden Halkidiki'deki  bütün durakları gezebilelim. Umarım EVS sonuna doğru yani mayıs gibi açarız tekrar sezonu burada. O zaman bu yazının yanına yenilerini ekleyebilirim.

Daha yeni Daha eski