Horasan Harcı İle Yapılmış Gizli Altın Para Kasaları - Define İşaretleri...
Horasan Harcı İle Yapılmış Gizli Altın Para Kasaları - Define İşaretleri Anlamları ve Çözümleri
Define İşareti Eğitimi #1 Horasan Harcı İle Yapılmış #Altın #Para Kasaları
Konumuz; horasan harcı ile yapılmış gizli para kasaları
Amacımız; horasan harcıyla yapılmış örnek bir gizli para kasasını sizlerle paylaşmak ve bu konuda bilgi sahibi olmanızı sağlamak. Onun için size bu define eğitiminde, videosu çekilmiş gerçek bir kasa göstereceğiz.
Öncelikle horasan harcı nedir? Bunu sizlere anlatmak istiyorum.
Horasan harcı; içinde pişirilmiş ve öğütülmüş toprak ürünleri katılan bir malzemedir. #Eski dönemlerde yapı ustalarının, kullandıkları malzemelerin mukavemetini artırmak için; malzemenin içine yumurta akı, peynir, reçine, pişmiş toprak gibi katkı maddeleri katarak meydana getirdikleri söylenirdi, ancak bunun bilimsel bir değeri yoktur. Çok kuvvetli ve suya dayanıklı bileşimdir. Horasan harcının içinde su görmemiş tuğla tozu (aktif değilse volkanik olan tüf konurdu), 1 sene bekletilmiş kireç konur (#Vitruvius 2 sene bekletmek daha iyi der). Muğla kireci 1 hafta bekletilirse 2 sene beklemiş gibi olur en son olarak da tuğla kırığı ilave edilir.
Bazı uygulamalarda saman, #bitkisel #lifler vb. bağlayıcı maddeler karıştırılmış ve mukavemetin artması amaçlanmıştır.
Horosan harcı olarak bilinen harç, içine #pişirilmiş ve #öğütülmüş #toprak ürünleri katılan bir malzemedir. Bazı uygulamalarda kireç, #kum ve #çakıl karışımı da gözlenmiştir.
#Romalılar daima Volkanik toz kullanmışlardır, bu yüzden #Roma harcı beyazdır. #Bizans ise volkanik toz yerine tuğla tozu ve kırığı kullanırdı. Nadir de olsa Bizans'ın #volkanik toz kullandığı bilinmektedir. Bizans, #Selçuklu ve #Osmanlı eserlerinin restorasyonunda geniş ölçüde kullanılmış olan Horosan harcı, özellikle 15. yüzyıldan sonra kullanım alanını genişletmiştir.
Günümüzde #restorasyon çalışmalarında, restorasyonun aslına uygun olarak yapılması için, #modern Horasan #harcı kullanılmaktadır.
Bakınız videomuzda ucu sivri bir kaya var ve büyük bölümü beyazımsı. Alt kısımları siyahtır. Aslında bu #taş düzdü. Yan tarafında da küçük bir #delik var. Şimdi o beyaz olan kısım #komple horasandır. Taşın üst sivri olan kısma yakın yerde kareye #benzer bir #işaret var #horasan #kasa yapılırken o işaret oraya mühür gibi vurulmuştur. Aynı zamanda orada iki tane delik görülmekte kasa yapılırken işaret olsun diye bırakılmıştır. İşte arkadaşlar henüz açılmamış bir horasan kasa görmüş oldunuz.
Videomuzu beğendiyseniz aşağıdaki butonlardan beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın. #Merak ettiğiniz sorular varsa #yorum yapın. #Çünkü yaptığınız yorumlarınıza #değer veriyorum ve yorumlarınızın altına mutlaka cevabı yazılacaktır. #Siz #defineci kardeşlerimi seviyorum. Sonraki videomuzda #görüşmek #üzere...
• Kanalımıza abone olmayı unutmayın ► https://goo.gl/DNsSxt
Eşkiya Belgeleri ve Eşkiya Define İşaretleri Facebook Grubumuz ve Sayfamız var. Burada özellikle grubumuzda aktif olarak anlık define işareti eşkiya belgeleri ve birçok define ve definecilik konusunda paylaşımlar yapılmaktadır. Ayrıca Nümizmatik sikke bilimi için de Sikke Kataloğu - Antik Paralar ve Define grubunu kurduk. Bu grubumuzda da 200 civarında sikke paylaşımı yaptık sürekli paylaşım yapmaya devam ediyoruz. Antika paralar hakkında kendinizi geliştirmek yada merak ettiklerinizi öğrenmek istiyorsanız gruba üye olarak takip etmenizi öneririm.
Gruplarımızı ve sayfamızı takip edebilmeniz için linkler aşağıda verilmiştir.
Eşkiya Belgeleri ve Eşkiya Define İşaretleri Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/hUNmmf
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/1HoNdF
Sikke Kataloğu - Antik Paralar ve Define Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/VVziVS
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/rTuUwi
Sosyal Medya Hesaplarımızdan #Takip Edin:
➞ Facebook http://facebook.com/ozgur.iskar
➞ Twitter http://twitter.com/lrozgur
➞ instagram https://www.instagram.com/ozgurfotokamera
➞ Google+ https://plus.google.com/115197201437287118146
Yorum Gönder