Define işaretleri arasında en çok rağbet gören işaretlerin başında gelir civcivli tavuk, tüm definecilerin ilgi odağı olsada bulması zor olan işarettir, internet sayfalarında sıkça görülen bu işareti herkes arar fakat bulan yoktur, kesin olarak gömüsü alınmış tecrübe edinilmiş civcivli tavuk 2-3 taneyi geçmez diğerleri de işaret azmanları tarafından resmedilip daha sonra yok edilmiştir, arayanın çok olduğu lakin bulmasının imkansız hale geldiği işaretler arasında ilk sıradadır civcivli tavuk. genelde cesur insanlara resmedilen bu işaret bazen eşkiya bazende savaşçı ruhu yüksek olan kimseler tarafından gömü şifresi olarak kullanılmıştır.
Bu işaretin şifreleri civciv sayısına göre değişmektedir, 1 tavuk 1 civciv işareti vadide mağara türü mahsende gömü der.
2 civcivli tavuk.
1 tavuk 2 civciv ise tavukla beraber 3 sayısına ulaşmamızı kutsal üçleme üzerinde şifrelendiğini anlamamıza yardımcı olur, çevrede 3 olan ne varsa bakılmalıdır 3 tepe, 3 yaşlı ağaç, 3 dikili taş misali 3 olan ne varsa çevresinde metal testi yapılmalıdır.
3 civcivli tavuk
1 tavuk 3 civciv ise şifrenin civcivde saklı olduğunu anlatır, ayrı duran civciv, farklı yöne bakan civciv tavuğun sırtında olan civciv bize yön vermektedir, burada şunuda belirtelim her tavuğun civciv dışı kendi tasarımına mutlaka bakmalıyız, mesela tavuk kanatları üzerinde saklanmış üçgen işareti olması, tavuk gagası V yapıyor olması, kuyruğun hakim tepeyi gösteriyor olması bunların hepsi önemli notlardır her zaman civcivlere yoğunlaşmayıp şifrenin tavuk üzerinde olduğunuda göz önünde bulundurmalıyız.
4 civcivli tavuk
4 civcivli tavuk varsa civcivin biri mutlaka tavuğun önündedir, bu bize bakar yöne devam etmemiz gerektiğini anlatır, müjdenin karşıda olduğunu ana paranında yine devam ederek karşıdaki hakim tepede olduğunu anlatır.
5 civcivli tavuk, 7 civcivli tavuk, 9 civcivli tavuk.
Tavuk işaretleri arasında 9 civcivli tavuk, 7 civcivli tavuk ile 5 civcivli tavuk en çok görünen türlerdendir, hepsinde tavuğun sırtında mutlaka civciv vardır sırttaki civciv genelde ters tarafa bakar vaziyettedir. kuru dere, akar dere vadi mutlaka bulunmalıdır, aşağı taraftaki ana kayalardan biri binek taşı görevi yapar şekildedir bu taşa bindiğinizde gömü yerini görüyor olmalısınız. ayrıca tavuk yakınlarında delikli taş aranmalıdır bu taş yerde yatar vaziyettedir oklava girecek kadar genişlikte delik vardır baktığınızda vadi karşısını görüyor olmalısınız mal oradadır eşkiya parasıdır.
Devam edelim: Tavuk paraları genelde kayalarla ilişkilendirilmiştir ana kaya altı, yan duvar şeklinde saklama yöntemi daha yaygın olan; toprak gömülerin daha az olan işarettir. her tavukta olmasada dere, göl yatağı, akar su olup olmadığı bakılmalıdır varsa suya yakın yerde giriş olduğunun habercisidir, 2 dere varsa birleşme noktasına inilir, 2 dere çatağında ana kaya oyulmuş vaziyette görürsünüz savak yerine indiğinizde altına bakın mal oradadır.
Devam edelim: yedi yavrulu tavuk açıkta çayırda bir binek taşı aranır, tam üzerine bakın kaya tıraşlanmış vaziyettedir, dikkat edin sol tarafta bir ocak vardır, ocağın kırk adım aşağısında bir kuru duvar vardır aşağısı deredir, dereye yakın gelen bir kaynak suyu vardır. suyun taşı murçlanmış haldedir. derenin altındaki yassı bir taş göreceksiniz. üzerinden derenin suyu geçer. O taşın ortasında soba borusu gibi bir delik vardır. buradan baktığınızda yüklü miktardaki paranın yerini görürsünüz. nişanları iyi etüt etmelisiniz şaşırırsanız yeri bulamazsınız.
Yorum Gönder