GÜÇLÜ SAÇLAR İÇİN 6 TAVSİYE








Malumunuz bahar geldi yaz kapıda. Kumdu, güneşti, denizdi derken saçlarımız kışın yıpratıcı etkisinden yeni yeni kurtulmuşken tekrardan yıpranmaya başlar. Saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı sunarak kalıcı güç ve gösterişi kazandırabilirsiniz. Peki nasıl? Aşağıdaki bomba tavsiyelere kulak asarak tabi…

Tavsiye 1: Güzellik Diyeti Planı
Sağlıklı diyet sağlıklı saçların temelidir. Peki, nasıl olur bu sağlıklı diyet dedikleri? Sağlıklı saçlar için protein B5 vitamini fazlasıyla önemlidir. Diyet programınızda bunun bulunmasına önem vermelisiniz. İhtiyacınız olan protein yumurta, fındık ve peynirde bol bol bulabilirsiniz.

Tavsiye 2: Dolgun Saçlar
Saç kremleri saç uçlarının pürüzsüz ve dolgun durmasını sağlar. Şekillendirici yıkama ürünlerini özellikle saçınızın yıpranmış ve kuru uçlarına uygulayın.

Tavsiye 3: Saçlarınızı Isıdan Uzak Tutun
sının saçlarınıza zarar vermesine engel olun. Bu nedenle saçınızı fönlerken saç kurutma makinenizi sürekli hareket halinde tutmalı ve sıcak hava akımının gelişini daraltan parçaları makineye takmaktan kaçınmalısınız. Fön makinenizi düşük sıcaklıkta çalıştırmak saçınıza gelecek zararı kesinlikle azaltacaktır. Fön makineleri ile düz veya yuvarlak maşaların ısısı genellikle 200 °C’ye kadar çıkar. Zarar görmüş saçlarda proteinler 140°C civarında degrade olmaya başlar. Bu tarz biçimlendirme aletlerini kullanmadan önce her zaman koruyucu bir sprey kullanmanız önemlidir. Bu saçın protein yapısını yeniden canlandırır, saç yüzeyini onarır ve saçı gelecek zararlara karşı korur.

Tavsiye 4: İyi Kesilmiş Saç Mucizeler Yaratır
İnce telli zayıf saçlarınız yüzünüze hüzünlü bir çerçeve oluşturmuyor mu? Genellikle bu sorunun sebebi yanlış saç kesimidir ve bunun da çözümü profesyonel, ustura kullanmayan bir saç stilistinden bir randevu almak. (Ki ben hala kendisini bulamamaktan muzdaripim)

Saç stilisti saç yapınızı analiz edip size neyin iyi geleceğini söyleyecektir. Bu şekilde sadece modern değil aynı zamanda doğru bir saç kesiminiz olacak. Bundan sonra artık saçınızın sadece her 6 haftada bir elden geçmesi yeterlidir.

Tavsiye 5: İyi Bir Fırça 
En iyi fırçalar doğal domuz kılından veya karışık sert kıldan yapılmış fırçalardır. Bu tür fırçalar saçta rahat kayar. Elbette, bunun için saçın ıslak olmaması, sadece hafif nemli olması gerekir. İyi tasarlanmış bir fırça aynı zamanda kir parçacıklarını ve saç şekillendirme ürünü kalıntılarını temizlerken sebumu saç köklerinden uçlarına doğru eşit bir şekilde dağıtır.

Tavsiye 6: Ellerinizi Saç Derinizden Çekin
Yağlı saçlara sahip kadınlar saçlarıyla mümkün olduğu kadar az oynamalı; böylece saç köklerinden parmaklarına bulaşan sebumu saçlarının ucuna kadar dağıtmaları önlenmiş olur. 

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski