AYDINLATICI DOSYASI - 1



Bomba gibi bir dosya geliyor hazır olun!!!

Bu aralar o kadar yoğundum ki taslaklarda biriktirdiğim postları düzenlemeyi bırakın ana sayfama bakmaya bile vaktim olmuyordu yoğunluğumun azaldığı şu aralar bunu iyi değerlendirmeye ve size yine bomba dosyalar sunmaya gayret edeceğim maillerinizi eksik etmeyin ;) 

Evet “Aydınlatıcı” makyajı kusursuz kılan sihirli dokunuş! Peki aydınlatıcı nasıl kullanılır? Hangi bölgelere uygulanmalıdır? Öncelikle aydınlatıcının temel işlevinin bilinmesi gerekiyor. Yüzümüze ışığın doğal olarak yansıdığı bölgeleri vurgulamak için kullanılır. İçeriğindeki pigmentlerle ışığı doğal yansıtır ve bu yüzünüzü kusursuz kılar doğru bölgelere doğru miktarda uygulamak şartıyla tabii.

 Aydınlatıcı hangi bölgelere uygulanır? 



Kaşların hemen altına: kaşların hemen altına uygulanan aydınlatıcı kaş şeklini vurgular ve daha kalkık görünmesini sağlar buda gözlerinizi ön plana çıkarır.

Göz pınarlarına: göz pınarlarına uygulanan aydınlatıcı gözlere canlılık verir ve daha iri görünmesini sağlar.

Dudaklarınızın üzerine: dolgun dudak makyajının en can alıcı noktası. Dudaklarınızın üzerine uyguladığınız aydınlatıcı dolgun ve kalkık dudak yanılsaması yaratır.

Elmacık kemiklerinin üzerine: elmacık kemiklerinizin üzerine daha doğrusu allık uyguladığınız bölgenin hemen üzerine uyguladığınız aydınlatıcı elmacık kemiklerinizi belirginleştirecek ve yüz hatlarınızı keskinleştirecektir.

Peki aydınlatıcı alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bu noktada devreye cilt yapınız giriyor. Yağlı bir cildiniz varsa krem ürünleri tercih etmenizde fayda var. Sizde benim gibi kuru bir cilt yapısına sahipseniz likit formda aydınlatıcıları tercih etmelisiniz. Benim şu an favori aydınlatıcı ürünüm Nars Copacabana İlluminator olabilir mesela.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski