MÜKEMMEL MAKYAJ




Mükemmel makyaj, süslenmeyi seven tüm kadınların ışıltılı bir hedefidir. Sabahın erken saatlerinde işe ya da okula gitmeden önce hepimiz en az 20 dakikamızı makyajımıza ayırırız. Genellikle ne kadar zaman ayırsak da yaptığımız makyajın iyi durmasını isteriz. Böyle bir makyajı yapabilmek için de iki şeye ihtiyacınız vardır: makyajı uygulayacağınız nemlendirici ve losyonlara, İyice temizlenmiş bir cilt ve kullanacağınız makyaj malzemelerinin kalitesi, uygulama sırası.

Kafanızdaki iyi makyajı yapmadan önce cildinizi temizleyip ve canlandırmanız gerekiyor. Burada makyaj temizleyicisinden ya da iyi bir tonikten yardım alabilirsiniz. Arzu ederseniz nemlendirici losyon da kullanabilirsiniz. Bu tip makyaj ürünlerinin en güzel özelliği cildin nefes almasını sağlamalarıdır. Ardından cilt bakım kreminizi ve eğer kullanıyorsanız gözaltı kreminizi sürdükten sonra cildiniz hazır hale gelmiştir.

Şimdi sırada yüz makyajı var. Biliyorsunuz ki makyajlı bir yüzde göze çarpan ilk bölge gözler olmasına rağmen temeli ve altyapısı sağlam olmayan bir makyaj iyi durmayacaktır. Bu temeli de güzel bir yüz makyajı ile elde edebilirsiniz. Temizleyip canlandırdığınız cildinize bir makyaj süngeri ile fondöten sürüp pürüzsüzleştirmeniz ilk ve en önemli adım. Güneşin durumuna göre süreceğiniz fondöten miktarını değiştirin. Örneğin akşamları daha fazla sürebilirsiniz.

Eğer ihtiyacınız varsa kapatıcı kullanmanın zamanı geldi. Kapatıcıyı sürerken yüzük parmağınız kullanın çünkü en güçsüz parmağımız budur ve fazla baskı yapmadığı için iyi bir tabaka oluşturabilir, kapatıcıyı güzel bir şekilde dağıtabilirsiniz. Sonrasında pudra sürmek gerekecek. Pudra sayesinde cildiniz fazla parlamayacak ve makyajınız daha toplu olacak. Allık ile de canlılık ve ışıltı kazandıktan sonra göz makyajına geçmelisiniz.

Bence göz makyajı en önemli adım. Çünkü derin ve anlamlı gözler bir kadının en güçlü silahlarıdır. Öncelikle far kullanmalısınız. Biliyorsunuz ki göz kapakları ve kaşların altına sürmelisiniz. Renk açısından bakarsak farklı renklerde dalga dalga yapılan göz makyajı bakışlarınıza anlam ve perspektif yükleyecektir. Sonrasında göz kalemi ya da eyeliner kullanmalısınız. Eyeliner tabiri caizse delici bakışların anahtarıdır. Maskara ile kirpikleri uzatmalı ve canlandırmalısınız.

Son adım dudak makyajı. Dudak makyajında; rujlar, dudak kalemleri ve dudak parlatıcıları gerekiyor. Tabi bunların renk uyumunun hoşluğuna dikkat etmelisiniz. Birbirinde çok farklı renkler kullanırsanız dudaklarınız fazla sırıtabilir. Uyguladığınız makyajın ve dudağın rengine, ahenge uygun bir ruj rengi seçilmelidir. Rujdan sonra, rujun renginin daha koyu renkli bir dudak kalemi ile dudağınızı çevrelemelisiniz. Dudak parlatıcısını da kullandıktan sonra makyajımızı tamamlamış olduk. Eğer hareketli bir gün varsa önünüzde, makyaj koruyucu sprey ile makyajınızın kalıcılığını arttırabilirsiniz. Tüm bunların yanında makyajınızı taçlandırmak için StDupont meyveli ve floral bir parfüm gibi kokular kullanabilirsiniz.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski