SENİN SAÇ STİLİN HANGİSİ?


Saçını bir resim çerçevesi gibi düşün. Onun amacı, çevrelediği güzel çehreyi en başarılı şekilde sunmaktır ve doğru kesim yüzünün güzelliklerini ortaya çıkarır. Bu birde en doğru makyajla tamamlandıysa caziben daha belirginleşir.

UZUN SAÇ
Peri kızı gibi uzun saçlar, onunki gibi bir cilde ihtiyaç duyar! Uzun saçlar yüzün tüm hatlarını belirginleştirir bu yüzden cildin tamamen kusursuz görünmesi önemlidir. Uyguladığın makyaj malzemeleri aynı tonlarda olmalı. Her tene yakışan şeftali ve kayısı tonlarını tercih etmelisin. Böylece renkler yüzünün güzelliğini gölgelemeden gözler önüne serecektir.

EN DOĞRU MAKYAJ
* Yüzünü aydınlatacak bir fondöten kullan.
* Göz kapaklarının tamamına far yerine şeftali rengi
bir aydınlatıcı uygula. Ürünü parmaklarınla birazcık gözlerinin dışına da taşırabilirsin.
*Aynı ürünü elmacık kemiklerini belirginleştirmek için de kullan. Parmak uçlarınla küçük daireler çizerek, ürünü şakaklarına doğru yay.
*Siyah rimelini de hafifçe uyguladıktan sonra, şeftali rengi bir dudak parlatıcısı ile makyajını tamamlayabilirsin.

KAHKÜLLÜ KESİM
Bu kesim, gözlerin güzelliğini ortaya çıkarır çünkü kahküller tam kaş hizasında biter. göz makyajını metalik tonlarla yaparsan fazlasıyla çekici olabilirsin.

EN DOĞRU MAKYAJ
*Cilt tonunu dengelemek için ten rengine uygun fondöten uygula.
*Göz kapaklarına altın renkli, parıltılı bir far sür (içten dış köşelere doğru), sonra da göz kapaklarının alt kısmına bronz renkli bir far sürerek görünümü tamamla.
*Alt ve üst kirpiklerinin hizasına metalik renkli bir göz kalemi çek. Ardından üst kirpiklerine iki kat siyah rimel uygula.
*Dudaklar doğal durmalı, bu yüzden bej renkli bir dudak parlatıcısı sürmelisin.

KATLI KESİM
Bu kesimin en kısa katı yüzün tam ortasına gelerek gölge efekti verir ve böylece elmacık kemikleri belirginleşir.

EN DOĞRU MAKYAJ
*Her zaman yaptığın şekilde yüzüne fondöten ya da kapatıcı uygula, ardından elmacık kemiklerinin üzerine pembe allık sür.
*Bir miktar pembemsi renkte aydınlatıcı ürünü elmacık kemiklerinin en üst noktasına, yani gözlerinin altından bir parmak kadar aşağıya uygula (bezelye tanesi kadar bir miktar her iki yanağına da yeter). Ürünü uygularken parmak uçlarını kullan.
*Göz kapaklarına boz renkli bir far sür, sonra da göz kapaklarının alt kısmına koyu kestane far uygula. Siyah rimel kullanmayı ihmal etme!
* Kremsi, nemlendirici formüle sahip uçuk pembe bir ruj sürerek makyajını tamamla.

KISA SAÇ
Bu saç kesimi dikkati yüzün üst tarafına çekiyor. İşte bu nedenle bu kesim dağınık kaşlarla hoş durmuyor. Kaşları düzenli olarak biçimlendirmek çok önemli.

EN DOĞRU MAKYAJ

*Göz kapaklarına boz renkli bir far uygula, ardından siyah rimel sür. Dudak Parlatıcısı ile ışıltı ver. Renk paletinden pembemsi bir renk seçmelisin.

OMUZ HİZASI KESİMİ
Bu kesim yüzün alt kısmında bittiği için parlak renkli bir rujla boyanmış dudakların çok şık duracaktır.

EN DOĞRU MAKYAJ
*Önce fondöten uygula, ardından kusurlu bölgeleri kapatıcı ile gizle. Böylece kullanacağın parlak rujun, yüzündeki kusurları daha da belirginleştirmesini önlersin. Dudaklarını kırmızı, şarap rengi, mürdüm eriği ya da böğürtlen renginde boyamalısın. Koyu kıvamlı bir dudak parlatıcısı ya da nemlendirici bir ruj tercih et.
*Göz makyajın fazla ağır olmamalı. Göz kapaklarına şampanya renkli bir far uygula, göz altına ise kahverengi göz kalemi çek.
*Üst kirpiklerine bir kat siyah rimel uygula. Seçtiğin rimel hacim verici ya da kalınlaştırıcı bir formüle sahip olmamalı. Allık sürmeyi es geç. Gözler, yanaklar ve dudakların aynı anda öne çıkması daha önemli.

0/Yorumlar

Daha yeni Daha eski